vragen aan elena.

openingstijden

Kom lekker een pizza eten bij cucina elena of bestel gemakkelijk je pizza’s online.
Cucina elena is van woensdag t/m zondag open van 16.45 tot 22.00uur (keuken tot 21.00 uur).
Op maandag en dinsdag is cucina elena gesloten.

pizza online bestellen

Bestel je afhaal-pizza’s gemakkelijk online met de bestel-tool op onze website. Kies je pizza, kies een afhaaltijd en betaal gemakkelijk online.

iets langer wachten op de pizza's tijdens drukte bij elena

Tussen 17.30 uur en 19.00 uur in het weekend, kan het zijn dat je 10 à 20 minuten langer moet wachten op je bestelling van de pizza’s.

afdeling gezellige zaken

Lekker eten in de buurt, of op vakantie… Bekijk hier de ontdekkingen van elena.

waar zijn onze roze-leen-thermo-tassen?

Wie kan ons helpen deze terug te vinden? Wie heeft er ergens een van de tassen liggen? Breng je onze leen-thermo-tassen weer terug?

oeps. als er iets mis gaat

Ook wij kunnen “fouten” maken, neem dan contact op via de mail of bel ons. En wij zorgen dan voor de juiste oplossing.

honden welkom

Honden zijn welkom in ons restaurant en op ons terras. Wel vinden we het natuurlijk fijn als de hond rustig bij zijn baasje ligt. Waterbakken hebben we genoeg. Vraag ernaar als we het toch even vergeten.

wie is elena

Weet jij wie elena is? Zij is een tante, oma en vrouw van Hugo. Allemaal hebben ze een link met Italie. Elena is heel af en toe in het restaurant. Wil je meer weten? Vraag het aan onze Elena’s of Giovanni’s.

veiligheid bij restaurant cucina elena

In de zomer van 2020, midden in de Corona-pandemie, is Cucina Elena begonnen met een ingrijpende renovatie van het oude stationnetje. Het deel waar lange tijd een bloemenzaakje had gezeten moest restaurant worden en het deel waar Elena al zat zou grotendeels de nieuwe vergrote keuken worden. 

veiligheid in Cucina Elena

Het gebouw moest meer van z’n oude glans terugkrijgen. De originele plafonds van de stationshal en de koepel van de voormalige wachtkamer 3e klasse zijn gerestaureerd en in het restaurant is een nieuwe met de hand geslepen terrazzovloer gelegd in Elena’s huiskleur roze.

De Covid-19 crisis bracht in 2020 onzekerheden met zich mee, maar gelukkig bleven de gasten komen om pizza’s af te halen bij Elena. Met de wetenschap die de Corona-pandemie bracht, koos Elena in de verbouwing voor systemen, waardoor gasten in de toekomst veilig en comfortabel in het restaurant kunnen komen eten.

Er is om die reden gekozen om een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw) te installeren. Hiermee wordt het risico op de verspreiding door de lucht van ziekteverwekkers zoals het Coronavirus sterk verkleind. Dat is een zekerheid die je als gast wilt hebben om met een gerust hart weer in een restaurant te kunnen eten, zo dacht Elena in de zomer van 2020.

Permanent wordt frisse buitenlucht gefilterd het restaurant ingeblazen en warme lucht wordt bij de entree en in de open keuken afgevoerd: 100% in, 100% uit. Door CO2-sensoren wordt de balansventilatie automatisch aangestuurd, hoe meer gasten er in het restaurant zijn, hoe meer het systeem zal ventileren. De maximale ventilatiecapaciteit in Cucina Elena bedraagt ca. 2700 m3 per uur. Dat is fors boven elke norm, maar niemand zal erdoor op de tocht zitten. En veiliger dan dit kan het niet.

In koude jaargetijden houdt de warmtewisselaar een groot deel van de warmte van de afgevoerde lucht vast en verwarmt daarmee schone verse buitenlucht terwijl het naar binnen wordt gevoerd. Omdat er ook afzuiging boven de houtoven is geïnstalleerd wordt de enorme warmteafgifte van de oven hergebruikt voor de verwarming van het hele pand. Daarmee werd deze keuze voor ieders veiligheid ook een duurzame en energiebesparende keuze.

het oude station van Vleuten